Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Alkihel:És teremté a földet..
  2010-06-20 21:03:43, vasárnap
 
 




Alkihel: És teremté a Földet ...

Isten tehát megteremtette az első Csillagot, mely sok más csillagot szült a világra, és minden csillag robbanása újabb csillagot. Ezek maguk köré vonták azokat, melyek hamar bolygókká hűltek ...

A változás szüntelen lett, de emberi léptékkel felfoghatatlan. A születés és a pusztulás, mely robbanások által következett be maradványokat szórt szét a mindenségben, melyek mint a spermiumok a petesejtbe becsapódtak és megtermékenyítették a lakatlan bolygókat. Évmilliárdok múlva (Istennek ez csak hét napnak tűnt), megjelent az élet sokszínű formában és nagyon sok változatban. A Föld nevű bolygón különösen sok faj alakult ki, mert Isten saját gyönyörűségére szabad utat engedett a fejlődésnek...
Innentől kezdve minden élőlény élhetett volna boldogan, de a Sötétség urának feltűnt, hogy a Teremtő mennyire kedvét leli a Föld élőlényeiben, ezért eljött a földre és elcsábítva egy csupasztestű asszonyt, gyermeket nemzett hasonmására. Ám hogy faját megőrizze, ráparancsolt az asszonyra, hogy csak leányai gyermekét és azok leányainak gyermekét tekintse sajátjának.

Akkoriban a Földön minden élőlény vándorolt, és mire egyik helyen felfalva az élelmet kénytelenségből tovább álltak, ahol megváltoztak a körülmények, alkalmazkodva a feltételekhez, megváltozott az alakjuk, formájuk, szokásaik. Másfajta élelmet kezdtek fogyasztani (néha egymást is) és már nem ismerték fel a közös isteni mivoltot, sem a másik teremtményben, sem saját magukban. Egy csoport csupasztestű különösen elvált a többiektől, azokkal nem közösködött, nem nemzettek gyermekeket és más szokások szerint éltek. Ezért aztán bármerre mentek, a többi csupasz nagyon rövid idő után utálni kezdte őket.
Ők azonban így gondolkodtak: Jobb lesz, ha megőrizzük saját fajtánkat. Hivatkozzunk arra, hogy mi Isten rendelése szerint élünk. És hogy mi Isten rendelése, azt majd mi mondjuk meg. Nekünk tehát többet szabad, mert ezt a Földet nekünk ígérte Isten, amikor azzal a jó nagy meteorit darabbal megcélozta a fiatal bolygót.

Igen ám, de hogyan hitessék ezt el a többiekkel? Ja, kérem! Az írás beszél, a többi kutya! Vagyis a kutya, a sötétség, hamisság, a mély, homályba vesző dolog, tehát jó úton járunk. - mondták a bölcsek és elkezdték felvésni a dolgokat. A felvésésnek sokféle módja lehet, de állítani mind csak egyet állíthatunk. - hozták meg a legfőbb szabályt. Így a következőket: Mindenki egyforma, de mi egyformábbak vagyunk. Isten mindenkinek a teremtője, de nekünk a szövetségesünk. Mi nem csinálunk semmit (látszatra), közben minden erőnkkel építjük saját országunkat, ha kell erőszakkal (aki eme törekvésünk ellen felszólal, azt megsemmisítjük).

Igen ám, de mit tegyünk a sokféle állattal? - hangzott el az aggályos kérdés.

Vonjuk össze őket és határozzuk meg mindegyiknek az életterét. Mert milyen dolog az, hogy mindegyik a maga feje után akar menni? Majd mi megmondjuk, merre menjenek, mikor és hogyan! - jelentették ki a bölcsek, akik ismerték az írást (amit maguknak találtak ki) és máris elkezdték meggyőzni a tigrist és az oroszlánt, hogy nem kell morogni, lesz kaja bőven és mind egy helyen. Ennek fejében viszont kérik a támogatásukat. Az oroszlánok, tigrisek bevonták a tanácskozásban a többi húsevőt és a válaszuk, igen volt.

Megkezdődött a propaganda. A rágcsálók, madarak és növényevők önként megszavazták az élettér behatárolást, mert nekik azt ígérték, hogy lesz mák és mákosguba bőven. De vannak feltételek. Szarvaikat, agancsaikat, agyaraikat, karmaikat le kell cserélni, valamint a sólymok, sasok, éles látással nem szemlélhetik ezentúl a mezőket, réteket, hanem öt méterrel szállhatnak csak a föld színe felett, ha helyet akarnak változtatni. Aggodalomra semmi ok, mivel a verebek és egyéb madarak is csak ebben a légtérben mozognak, szabadon levadászhatók. Azt már csak a csupaszok gondolták hozzá, hogy mivel ebből jó nagy cirkusz lesz, az állatok nem vesznek észre semmit a háttérben folyó dolgokból. (És az igazsághoz tartozik, hogy az idők folyamán ezt többször eljátszották.)
Az állatok megtanácskozták a dolgot, és mivel Isten kiválasztott szövetségeseiről volt szó, ezért hittek nekik. Csakhogy, az agyarakkal rendelkező állatok közül az elefántok kérték, hogy velük tegyenek kivételt, mert nekik kell az agyar, hogy a földből fel tudják túrni a gyökereket, vagy le tudják dönteni a fákat, hogy táplálkozhassanak a lombokból.

Hogy a rászedettek lássák a Tanács nagylelkűségét, kivételt tettek az elefántokkal, gondolván, hogy így megnyerik maguknak őket és nem szólnak bele intézkedéseikbe. Ez a számításuk is bejött. Az elefántok, méltányolva a velük szembeni lojalitást, nem mentek el a megbeszélésekre, amit egyik másik aggodalmaskodó állatcsoport próbált összehozni.

Egy idő után azonban a bárányok, akik a legszelídebb és legkönnyebben levadászható zsákmánnyá váltak, elkezdtek nagyon bégetni. Bégetésük az egekig csapott, és már-már veszélyeztette a totális babiloni állapot kialakítását, amikor új jelszó született. Terrorizmus!

Szegény báránykák még üldözöttebbé váltak. Aki meglátott egy bárányt és óbégatni kezdett, hogy terrorista, az mellett rögtön ott termett egy húsevő és a báránykát elvihette.

Pedig a bárányok csak azért bégettek, hogy az életüket megvédjék. A többiek azt gondolták, őket nem, csak a bárányokat érheti ilyen sors, ezért elhárították maguktól a történteket azzal, hogy minek bégetnek. A propaganda pedig egyre erősebben hangsúlyozta, hogy nem tűrhetjük ezt.

Igen ám, de a báránykák száma nagyon megfogyatkozott. Kiderült közben, hogy egyesek, akik az isteni szövetséget maguknak hazudták, megkerülve a törvényeket, bizonyos előnyökért a húsevők kezére játszották a bárányokat. Amikor aztán elfogytak a bárányok, a kecskék, majd a szarvasok következtek, mert a nyulakat egyelőre túl kicsinek találták. És ez így ment, amikor egyszer csak az elefántok azt vették észre, hogy alig van a mezőkön rajtuk kívül más állat.

Elkezdtek hát erősen figyelni, és hamar rádöbbentek, hogy mi is folyik itt valójában. Azt is észrevették, hogy a sakálok mögött ott állnak az isteni szövetség kiválasztottai, akik minden állat után megkapják azok bundáját, vagy bőrét.

És eljött a nap, amikor elfogytak a kisebb állatok és az éhes húsevők elefántokra támadtak. Az elefántok azonban körbe álltak és megvédték kicsinyeiket és vemhes teheneiket. Agyaraik és vaskos lábuk között nem tudott egyetlen ragadozó sem utat nyitni. Aki túl közel ment, eltaposták.

Ez a küzdelem így folyt napokon, heteken, hónapokon keresztül. A ragadozók végül éhségükben egymást kezdték el felfalni. Majd amikor rádöbbentek ostobaságukra, rátámadtak a magukat isteni szövetségesnek hazudókra. Arra is rájöttek, hogy gyávák és az ő támogatásuk nélkül semmik és senkik. Felismerték, hogy könnyű prédák és ezután állandóan a sarkukban lihegtek.

Mivel az állítólagos szövetség megkötése már nagyon régen történt, sokan az isteni szövetséget valósnak hitték az isteni szövetség kitalálói közül és éjjel nappal imádkoztak, valami megváltás féléért. De a megváltást eljátszották akkor, amikor egyikőjük szeretetről kezdett prédikálni, ám ők letaszították egy szakadékba.

És most bekövetkezett az, ami előre látható volt. Isten látva gonoszságukat, kivetette szívéből és azoknak a ragadozóknak a kezére adta őket, akikkel eddig kiszolgáltatták magukat.

Mert eltervezhet és kitalálhat az ember sok gonoszságot, amiről azt hiszi sikeres lesz vele, azonban Isten útjai és szándékai ember által nem határozhatók meg. Aki pedig bűnei elkövetéséhez isteni igazolásra hivatkozik, ezerszer is bűnösebb a közönséges bűnözőknél.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Címkék: szövetségeseiről, intézkedéseikbe, megtanácskozták, kénytelenségből, megbeszélésekre, megfogyatkozott, kiszolgáltatták, tanácskozásban, nagylelkűségét, kiválasztottai, szövetségesnek, gyönyörűségére, veszélyeztette, aggodalmaskodó, felfoghatatlan, szövetségesünk, megsemmisítjük, megteremtette, levadászhatók, feltételekhez, maradványokat, elkövetéséhez, támogatásukat, ostobaságukra, alkalmazkodva, letaszították, legkönnyebben, teremtményben, gonoszságukat, bekövetkezett, eljátszották, levadászható, megkezdődött, kicsinyeiket, üldözöttebbé, csupasztestű, első Csillagot, változás szüntelen, petesejtbe becsapódtak, lakatlan bolygókat, élet sokszínű, csupasztestű asszonyt, élelmet kénytelenségből, közös isteni, másik teremtményben, csoport csupasztestű, többi csupasz, fiatal bolygót, írás beszél, többi kutya, felvésésnek sokféle, legfőbb szabályt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png kutya  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Erdőn  Mindig jusson idő nevetni  Szép napot kívánok  Png kislány  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Nem számIt  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Esti kép  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Éretlen vers  Png cica  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 19  Jó éjszakát  Őrizkednünk kell...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png kutya  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Akik bántanak téged  Bertolt Brecht -től idézet  Egy bizonyos határt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Elköszönt  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A kételkedés kezelése  Reggel van  Bounty krémes  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
első Csillagot, változás szüntelen, petesejtbe becsapódtak, lakatlan bolygókat, élet sokszínű, csupasztestű asszonyt, élelmet kénytelenségből, közös isteni, másik teremtményben, csoport csupasztestű, többi csupasz, fiatal bolygót, írás beszél, többi kutya, felvésésnek sokféle, legfőbb szabályt, sokféle állattal, aggályos kérdés, maga feje, többi húsevőt, élettér behatárolást, föld színe, légtérben mozognak, csupaszok gondolták, háttérben folyó, igazsághoz tartozik, idők folyamán, állatok megtanácskozták, agyarakkal rendelkező, elefántok kérték, rászedettek lássák, velük szembeni, egekig csapott, totális babiloni, mellett rögtön, báránykát elvihette, bárányok csak, életüket megvédjék, bárányokat érheti, történteket azzal, propaganda pedig, báránykák száma, isteni szövetséget, húsevők kezére, szarvasok következtek, nyulakat egyelőre, mezőkön rajtuk, sakálok mögött, isteni szövetség, kisebb állatok, éhes húsevők, elefántok azonban, ragadozók végül, magukat isteni, sarkukban lihegtek, állítólagos szövetség, megváltást eljátszották, kezére adta, közönséges bűnözőknél, szövetségeseiről, intézkedéseikbe, megtanácskozták, kénytelenségből, megbeszélésekre, megfogyatkozott, kiszolgáltatták, tanácskozásban, nagylelkűségét, kiválasztottai, szövetségesnek, gyönyörűségére, veszélyeztette, aggodalmaskodó, felfoghatatlan, szövetségesünk, megsemmisítjük, megteremtette, levadászhatók, feltételekhez, maradványokat, elkövetéséhez, támogatásukat, ostobaságukra, alkalmazkodva, letaszították, legkönnyebben, teremtményben, gonoszságukat, bekövetkezett, eljátszották, levadászható, megkezdődött, kicsinyeiket, üldözöttebbé, csupasztestű, megváltozott, legszelídebb, évmilliárdok, elhárították, szemlélhetik, következőket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4306
  • e Hét: 24125
  • e Hónap: 63946
  • e Év: 241821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.